сряда, 5 март 2014 г.

Дърпани вити банички






                                                           Дърпани вити банички


Необходими продукти: 500 г. брашно, 300 г. сирене, 2 с.л. олио, 1 ч.л. сол, 1 с.л. оцет, 300 мл. топла вода, 150 мл. олио (за омазняване), 200 мл. гореща вода + щипка сол за печенето.


Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто от брашното, водата, олиото, оцета и солта и се разделя на 5 топки. Оставят се на топло да починат минимум 30 мин. като се намазняват , за да не се образува коричка.
Всяка топка се разстила на тънък прозрачен лист върху кърпа или покривка ,намазва се с олио и се поръсва със сирене. С помощта на кърпата се навива на руло , а после на охлюв.

Подреждат се в намазнена тава и с помощта на четка се намазнява всяка баничка .
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса . След около 20-25 мин. са се зачервили леко и се заливат с горещата вода с щипката сол и се допичат още около 15 мин.
! Уверете се че са изпечени добре като ги проверите с шпатула!


След като се извадят от фурната се напръскват леко с вода и се покриват плътно с кърпа за да омекнат.









1 коментар: