Лазаня "Болонезе"
Необходими продукти:
1 кутия кори за лазаня без варене,
500 г. кайма телешка/смес,
1 среден морков,
1 глава лук,
1 буркан доматено пюре ,
150г. кашкавал, чубрица, кимион, черен пипер, сол щипка захар ,
1 ч.л. червен пипер,
1/4 връзка наситнен магданоз.
Начин на приготвяне:
Първо започваме с приготвянето на соса "Болонезе" като в дълбок тиган се загрява мазнина и се задушават ситно нарязаните лук и морков. Като поомекнат се добавя каймата и подправките.
Задушава се и тя и се слага доматената паста и щипката захар.
Ако стане много гъста сместа и при бълбукане започне да пръска се добавя 1к.ч. гореща вода , за да не се спре процесът на варене и го оставяме за още 15 минути. Подправя се със сол на вкус.
В правоъгълна тавичка или алуминиева такава , може и единични алуминиеви форми, се слага пласт от соса "Болонезе".
Редят се кора сос кора сос докато свършат продуктите , като най-отгоре трябва да остане пласт със сос.
Обилно се поръсва с настърган кашкавал и се пече в предварително сгорещена фурна 30 минути на 180 градуса.
Поднася се топла!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 кутия кори за лазаня без варене,
500 г. кайма телешка/смес,
1 среден морков,
1 глава лук,
1 буркан доматено пюре ,
150г. кашкавал, чубрица, кимион, черен пипер, сол щипка захар ,
1 ч.л. червен пипер,
1/4 връзка наситнен магданоз.
Начин на приготвяне:
Първо започваме с приготвянето на соса "Болонезе" като в дълбок тиган се загрява мазнина и се задушават ситно нарязаните лук и морков. Като поомекнат се добавя каймата и подправките.
Задушава се и тя и се слага доматената паста и щипката захар.
Ако стане много гъста сместа и при бълбукане започне да пръска се добавя 1к.ч. гореща вода , за да не се спре процесът на варене и го оставяме за още 15 минути. Подправя се със сол на вкус.
В правоъгълна тавичка или алуминиева такава , може и единични алуминиеви форми, се слага пласт от соса "Болонезе".
Редят се кора сос кора сос докато свършат продуктите , като най-отгоре трябва да остане пласт със сос.
Обилно се поръсва с настърган кашкавал и се пече в предварително сгорещена фурна 30 минути на 180 градуса.
Поднася се топла!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар