Пилешки пуканки
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 голямо яйце
галета (аз използвах галета панко паприка)
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Изтънете пилешките гърди с помощта на чукче и нарежете всяка на квадратчета от около 2 см. ширина.
Необходимо е да са еднакви на големина и дебелина за да се изпекат за еднакво време.
Разбийте яйцето и сложте пилешките кубчета вътре.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Ако не разполагате с китайската галета панко ( продават я в Лидл с всякакви подправки в нея) , сложете в обикновената галета, сол,черен пипер,червен пипер и ситно нарязан магданоз, който може и да е сушен.
Оваляйте всяко късче от пилешкото в галетата и подредете върху плоска тава с ласт хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята на 200 градуса (180+ вентилатор) до готовност.
Всъщност пилешките пуканки са минимизирани пилешки хапки, които след изпичане наистина наподобяват пуканки и са много приятни на вкус, остават сочни и не изсъхват.
Избрах да поднеса с млечно-чеснов сос и свежа салата.
Това са от онези 30-минутни ястия,които са подходящи за през натоварените работни дни и въпреки това невероятно вкусни и лесни за направа.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Шашнах се какви са тези пилешки пуканки, но това изглежда необикновено вкусно!
ОтговорИзтриванеА снимките са перфектни! Поздравления, Ели!
Момичета, наподобяват пуканки на вид и са безкрайно вкусни! Опитайте! Поздрави!
ОтговорИзтриване