Пилешко фрикасе с кисело мляко
Необходими продукти:
2 пилешки цели бутчета
около 800мл. пилешки бульон ( в който се е варило пилето)
1/2 кофичка кисело мляко - 200г.
2 жълтъка
100г. краве масло
2 с.л. брашно (ако искате по-гъсто сложете повече)
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо в около литър вода.
Като е готово,го извадете,отцедете го и го накъсайте на дребно.
Прецедете бульона.
В подходящ съд на умерена температура, разтопете маслото и задушете за кратко чесъна наситнен или пресован ,след това добавете брашното.
Разбийте млякото с жълтъците и добавете малко от топлия пилешки бульон.
С енергично бъркане го добавете към маслото и брашното.
След като започне да се сгъстява прибавете и останалия бульон.
Оставете на умерена температура да къкри за около 20 мин. като трябва да се получи средно гъст,гладък сос.
Прибавете пилешкото и подправете със сол и черен пипер.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Необходими продукти:
2 пилешки цели бутчета
около 800мл. пилешки бульон ( в който се е варило пилето)
1/2 кофичка кисело мляко - 200г.
2 жълтъка
100г. краве масло
2 с.л. брашно (ако искате по-гъсто сложете повече)
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо в около литър вода.
Като е готово,го извадете,отцедете го и го накъсайте на дребно.
Прецедете бульона.
В подходящ съд на умерена температура, разтопете маслото и задушете за кратко чесъна наситнен или пресован ,след това добавете брашното.
Разбийте млякото с жълтъците и добавете малко от топлия пилешки бульон.
С енергично бъркане го добавете към маслото и брашното.
След като започне да се сгъстява прибавете и останалия бульон.
Оставете на умерена температура да къкри за около 20 мин. като трябва да се получи средно гъст,гладък сос.
Прибавете пилешкото и подправете със сол и черен пипер.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар