вторник, 8 септември 2015 г.

Содени мъфини с колбас и кашкавал

Содени мъфини с колбас и кашкавал



 

 
Необходими продукти:

300г. брашно
300г. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб + 1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. чубрица
100г. колбас по избор
100г. настърган кашкавал




Начин на приготвяне:

Сложете в купа киселото мляко заедно със содата и оцета.
Разбъркайте и оставете за 5 мин.
Сместа започва да бълбука ,но това не трябва да Ви притеснява.
Прибавете брашното и разбъркайте.
Сложете колбаса нарязан на кубчета , чубрицата,солта и настъргания на дребно ренде кашкавал.



Разбъркайте отново добре и сложете във форма за мъфини/кексчета, по една препълнена супена лъжица от лепкавата смес,която се е получила.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 мин. или до суха клечка.
Охладете за кратко и поднесете!
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


6 коментара:

  1. Изглеждат толкова пухкави, мекички и вкусни! Ще си запиша рецептата и ще ги пробвам задължително.
    Поздрави! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Мъфините изглеждат страхотно и съм се захванала с приготвянето им. Въпросът ми е рецептата може ли да се приготви като кекс или в тавичка?

    ОтговорИзтриване
  3. Разбира се, че може! Формата, в която ще изпечете сместа зависи изцяло от Вашето предпочитание!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,
    утре мисля да приготвя мъфините за закуска и се питам колко броя мъфини стават от тази доза?

    ОтговорИзтриване
  5. Зависи какви формички използвате, ако са тези по-малките ще Ви излязат 14 бр, ако са по-големите 10 , аз лично предпочитам големите и затова използвам само тях

    ОтговорИзтриване