Пухкави пържени филийки
Като деца това ,което най-редовно си хапвахме редом с палачинките, мекиците,тутманика и баничките бяха пържените филийки.
Не знам защо се породи мнението,че всички тези закуски ,които изброих са в графа "нездравословни" като преди бяхме по-здрави от всякога.
Аз продължавам да ги правя сега и на моето дете,но за да станат те "пухкави", а не плоски както са по принцип ,добавих още една съставка към сместа - бакпулвер.
Ето и съставките ,които използвам аз за 8 филийки:
2 голями яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 бакпулвер
брашно до получаването на малко по-гъста смес от палачинковата
Начин на приготвяне:
Предполагам е познат на всички и съм далеч от мисълта,че не знаете как се приготвят.
Забъркаваме всички съставки в хубава гладка без бучки смес с консистенцията на боза.
В дълбок тиган ( аз използвам уок-а ) сгорещяваме на умерена температура мазнината.
Топим всяка страна от филиите като гледаме да се напои добре със сместа и после обръщаме.
Отцеждаме леко за да изтече излишната смес и пържим до златист цвят.
Оставяме да се отцедят върху пласт кухненска хартия и са готови за хапване.
Дали ще изберете сладко или някаква солена добавка към тях ,зависи изцяло от Вас и Вашия вкус.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Като деца това ,което най-редовно си хапвахме редом с палачинките, мекиците,тутманика и баничките бяха пържените филийки.
Не знам защо се породи мнението,че всички тези закуски ,които изброих са в графа "нездравословни" като преди бяхме по-здрави от всякога.
Аз продължавам да ги правя сега и на моето дете,но за да станат те "пухкави", а не плоски както са по принцип ,добавих още една съставка към сместа - бакпулвер.
Ето и съставките ,които използвам аз за 8 филийки:
2 голями яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 бакпулвер
брашно до получаването на малко по-гъста смес от палачинковата
Начин на приготвяне:
Предполагам е познат на всички и съм далеч от мисълта,че не знаете как се приготвят.
Забъркаваме всички съставки в хубава гладка без бучки смес с консистенцията на боза.
В дълбок тиган ( аз използвам уок-а ) сгорещяваме на умерена температура мазнината.
Топим всяка страна от филиите като гледаме да се напои добре със сместа и после обръщаме.
Отцеждаме леко за да изтече излишната смес и пържим до златист цвят.
Оставяме да се отцедят върху пласт кухненска хартия и са готови за хапване.
Дали ще изберете сладко или някаква солена добавка към тях ,зависи изцяло от Вас и Вашия вкус.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
СТРАХОТНИ СТАНАХА ФИЛИЙКИТЕ --- благодаря
ОтговорИзтриванеРадван се,че са Ви допаднали! И у дома са ни любими!
ОтговорИзтриванеkolko gr.e bakpulvera...???
ОтговорИзтриванеСтандартно пакетче от 10г.
ОтговорИзтриванеС посоченото количество от продукти колко филийки се панират?
ОтговорИзтриванеИзвинения, посочили сте броя на филийките, просто съм пропуснала да прочета.
ОтговорИзтриванеАз ги приготвям от хляб изпечен в хлебопекарна и ми излизат 10 филийки
ОтговорИзтриване