петък, 20 март 2015 г.

Дебеланки със сирене


Дебеланки със сирене






Необходими продукти:


600мл. топло мляко
500г. брашно
1 кубче жива мая или 2 пак. суха мая (по 7г. всяко)
50г. масло (разтопено)
3 яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
300-400г. бяло сирене - натрошено







Начин на приготвяне:

В част от топлото мляко разтваряме маята със захарта и 1 с.л. брашно. 
Оставяме да шупне за 5 мин. и добавяме и останалите продукти като разбиваме с миксер за да се обединят добре всички продукти.
Добавяме към получилата се гъста каша и натрошеното сирене.







Разбъркваме с шпатула този път и оставяме да втаса сместа на топло за 30 мин,
Загряваме тиган с незалепващо покритие аз използвах червеното тиганче Стоун Ледженд ,намазваме дъното му с разтопено масло  и с черпак сипваме от сместа.
Печем по 3-4 мин . на всяка страна като щом се получат шупли се обръщат.




Така докато свърши сместа.
Получават се 10 бр.
Може да се гарнират и със сладко.
Добър Апетит!


Източник на рецептата: receptite.com




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







4 коментара:

  1. Елена,благодаря за споделената вкусотия! Днес това беше нашата закуска. Всички са много доволни и гледат кротко. За утре си поръчаха отново дебеланки. Голямо глезене....примляскване и премрежени погледи от удоволствие. Дегустираха ги и със сладка от ягоди,малини и грозде...Сега дремят...
    Спорен ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите думи, Нора! Радвам се, че са ви харесали дебеланките на теб и семейството ти. Трябва да си призная,че и вкъщи са ни любими и всяка седмица ги приготвям.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Станаха страхотни!Благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ,радвам се,че са ти допаднали,Радостина! Поздрави!

    ОтговорИзтриване