Необходими продукти:
400г. фини кори за баница
300г. твърдо сирене
3 яйца от най-големия размер (4 срден размер в случая)
500мл. прясно мляко
125г. краве масло
Начин на приготвяне:
В тавичка с намазнена повърхност слагаме 2 кори, като краищата,които стърчат откъсваме и разпределяме в тавата, слагаме сирене,което с ръка натрошаваме и разпределяме равномерно,после отново слагаме 2 кори и така,докато свършат корите и сиренето като най-отгоре завършваме с кори.
Нарязваме на парчета и между тях с лъжица изсипваме разтопеното краве масло.
Заливаме със сместа направена от разбитите яйца и прясно мляко.
Печем в предварително загрята фурна на 180градуса до готовност (около 45-50 мин. отне при мен)
След като извадим напръскваме с вода и завиваме с кърпа за 10-15 мин.
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Тази баница е по рецепта на Ани Шакарян
Благодаря за рецептата!Правих баницата и стана чудесна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието към рецептата! Много се радвам,че Ви е допаднала :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта , в къщи всички я харесаха .
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце за споделеното мнение! Много се радвам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеE kak slagame kraveto maslo mejdu tyah? Rovim pod korite ili kak?
ОтговорИзтриванеE kak slagame kraveto maslo mejdu tyah? Rovim pod korite ili kak?
ОтговорИзтриванеСлед като предварително нарязваме баницата слагаме маслото между прорезите,които сме направили т.е. между отделно получилите се парчета,а не ровим в нея
ОтговорИзтриванеНе мога да спра да си я похапвам. Стана чудна!!!
ОтговорИзтриванеНе мога да спра да я похапвам. Стана чудна!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за положителния отзив и много се радвам,че Ви е дгопаднала!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за положителния отзив и много се радвам,че Ви е дгопаднала!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта :-) И при мен се получи страхотен резултат.
ОтговорИзтриванеРадвам се,че Ви е допаднала тази вкусна баничка!
ОтговорИзтриванеИ аз така я правя, понякога замествам маслото с олио.сгорещявам в тиган олиото и лъжица разпределям в разрезите на корите.
ОтговорИзтриванеПробвала съм и със сгорещено олио и една рецепта, в която трябваше 10 мин преди да е готова баницата да се залее с малко вряща вода и да Ви кажа тази най ми допадна ,а е и най-лесна според мен
ОтговорИзтриванеИзглежда прекрасно! Още тази събота ще я пробвам! Само искам да попитам, тавата с какъв диаметър е?! Благодаря предварително! :)
ОтговорИзтриванеТази баница я правя в една и съща тава с диаметър 30 см. , но няма да е проблем, ако е с по-малък диаметър ,защото ще изглежда по-висока и пухкава .
ОтговорИзтриванеБраво Ели. Страхотна е станала баницата, толкова сочна и пухкава! Поздравявам те. Много се радвсм, че ти е харесала рецептата ми, която знам от мама и у дома винаги така се е приготвяла баница ;)Прегръдки
ОтговорИзтриванеАз благодаря, Ани за хубавата рецепта. Откакто я сподели не съм правила друга баница с готови кори, защото ни стана любима у дома!
ОтговорИзтриванеПоздрави! <3
а слага ли се сода или бакпулвер
ОтговорИзтриванеНикакъв набухвател не се слага
ОтговорИзтриванеБаничката е разкошна.Незнам за кой път я правя.:)))
ОтговорИзтриванеНа колко градуса печете ? :)
ОтговорИзтриване180 градуса
ОтговорИзтриванеБлагодаря и аз за рецептата! Получи се чудесна баничка :)
ОтговорИзтриванеТова е най-страхотната баница, която съм правила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!