петък, 30 януари 2015 г.

Наложена млечна баница



Наложена млечна баница





Необходими продукти:

400г. фини кори за баница
300г. твърдо сирене
3 яйца от най-големия размер (4 срден размер в случая)
500мл. прясно мляко
125г. краве масло






Начин на приготвяне:

В тавичка с намазнена повърхност слагаме 2 кори, като краищата,които стърчат откъсваме и разпределяме в тавата, слагаме сирене,което с ръка натрошаваме и разпределяме равномерно,после отново слагаме 2 кори и така,докато свършат корите и сиренето като най-отгоре завършваме с кори.
Нарязваме на парчета и между тях с лъжица изсипваме разтопеното краве масло.
Заливаме със сместа направена от разбитите яйца и прясно мляко.
Печем в предварително загрята фурна на 180градуса до готовност (около 45-50 мин. отне при мен)
След като извадим напръскваме с вода и завиваме с кърпа за 10-15 мин.
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Тази баница е по рецепта на Ани Шакарян

26 коментара:

  1. Благодаря за рецептата!Правих баницата и стана чудесна!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за доверието към рецептата! Много се радвам,че Ви е допаднала :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за страхотната рецепта , в къщи всички я харесаха .

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря от сърце за споделеното мнение! Много се радвам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. E kak slagame kraveto maslo mejdu tyah? Rovim pod korite ili kak?

    ОтговорИзтриване
  6. E kak slagame kraveto maslo mejdu tyah? Rovim pod korite ili kak?

    ОтговорИзтриване
  7. След като предварително нарязваме баницата слагаме маслото между прорезите,които сме направили т.е. между отделно получилите се парчета,а не ровим в нея

    ОтговорИзтриване
  8. Не мога да спра да си я похапвам. Стана чудна!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Не мога да спра да я похапвам. Стана чудна!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря за положителния отзив и много се радвам,че Ви е дгопаднала!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря за положителния отзив и много се радвам,че Ви е дгопаднала!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за страхотната рецепта :-) И при мен се получи страхотен резултат.

    ОтговорИзтриване
  13. Радвам се,че Ви е допаднала тази вкусна баничка!

    ОтговорИзтриване
  14. И аз така я правя, понякога замествам маслото с олио.сгорещявам в тиган олиото и лъжица разпределям в разрезите на корите.

    ОтговорИзтриване
  15. Пробвала съм и със сгорещено олио и една рецепта, в която трябваше 10 мин преди да е готова баницата да се залее с малко вряща вода и да Ви кажа тази най ми допадна ,а е и най-лесна според мен

    ОтговорИзтриване
  16. Изглежда прекрасно! Още тази събота ще я пробвам! Само искам да попитам, тавата с какъв диаметър е?! Благодаря предварително! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Тази баница я правя в една и съща тава с диаметър 30 см. , но няма да е проблем, ако е с по-малък диаметър ,защото ще изглежда по-висока и пухкава .

    ОтговорИзтриване
  18. Браво Ели. Страхотна е станала баницата, толкова сочна и пухкава! Поздравявам те. Много се радвсм, че ти е харесала рецептата ми, която знам от мама и у дома винаги така се е приготвяла баница ;)Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  19. Аз благодаря, Ани за хубавата рецепта. Откакто я сподели не съм правила друга баница с готови кори, защото ни стана любима у дома!
    Поздрави! <3

    ОтговорИзтриване
  20. а слага ли се сода или бакпулвер

    ОтговорИзтриване
  21. Баничката е разкошна.Незнам за кой път я правя.:)))

    ОтговорИзтриване
  22. На колко градуса печете ? :)

    ОтговорИзтриване
  23. Благодаря и аз за рецептата! Получи се чудесна баничка :)

    ОтговорИзтриване
  24. Това е най-страхотната баница, която съм правила!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване