неделя, 1 юни 2014 г.

Лазаня от гриловани тиквички


                                                      Лазаня от гриловани тиквички

Необходими продукти: 4 бр. тиквички, 3 скилидки пресен чесън може и зелен, 1/2 връзка копър, 1/2 връзка магданоз, 150 г. сирене,сол, черен пипер, около 200 г. кашкавал за поръсване и за соса.

За сос Бешамел: 2 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. брашно, 2 с.л. олио/зехтин., аз сложих част от кашкавала , защото сметнах,че няма да отива на тиквичките пармезан.


Начин на приготвяне: Тиквичките се режат на филийки , посоляват се и се оставят да се отцедят от излишната вода за около час.
Пекат се от двете страни на грил тигана.
Прави се сместа за тиквичките като се наситняват на ситно скилидките чесън и повината връзки от копъра и от магданоза. Сиренето се натрошава и се прибавя половината от него към зелените подправки. Подправя се допълнително ако е необходимо.
За соса брашното се запържва при непрекъснато бъркане към мазнината ,а след като стане готово и покафенее се разрежда с млякото отново при непрекъснато бъркане. Слага се и от кашкавала. Подправя се на вкус.
На дъното на подходяща тавичка се слага от соса после се редят пласт от рулцата и така се завършва със соса бешамел. Поръсва се обилно с кашкавал.
Пече се на 180 градуса около 45 мин.Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар