сряда, 5 март 2014 г.

Пилешка салата с орзо





                                                  Пилешка салата с орзо


Необходими продукти: 1 ч.ч. паста орзо , 1 пилешко цяло бутче , 1 к.ч. замръзен грах, 1 малък морков, 2-3 печурки, шепа обезкостени черни маслини, зехтин , сол, черен пипер, лимонов сок.


Начин на приготвяне: Пастата се вари според указанията на опаковката като се внимава да не се развари, защото става на каша.
Пилешкото бутче се сварява и обезкостява, а бульонът, в който се е варило отива в бутилка във фризера за някое друго ястие. Накъсва се на малки парченца . Във вряща вода леко подсолена се сваряват граха и моркова като трябва да останат леко хрупкави. Могат и да се задушат , но стават по мазни. Моркова се реже на кубчета, може и преди и след варенето няма никакво значение кога, но като е цял си запазва повече хранителните елементи.
В тиган се задушават гъбите като тигана е почти сух за да не станат мазни.
В купа се слага вече изстиналите , паста , морков , грах и гъби. Маслините се нарязват на колелца и се слагат и те . Добавя се и пилешкото месо. Овкусява се със сол, черен пипер, зехтин и по-желание с лимонов сок.
Може да се консумира както леко топла,така и студена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар