Спагети Болонезе
Необходими продукти:
1 опаковка спагети,
3 големи домата / 1 буркан доматено пюре,
500 г. кайма смес (по оригинална рецепта е телешка,но като не разполагам с такава използвам смес),
1 среден морков,
1 глава лук,
сол,черен пипер, кимион , чубрица (по желание) , ако намерите готова подправка за спагети сложете от нея, кашкавал или пармезан за сервиране
босилек за поръсване, а понеже не обичам аз си слагам магданоз
Начин на приготвяне:
Първо се прави соса "Болонезе" като в тиган се задушават моркова и лукът и се добавя каймата. Подправя се с подправките и се добавя доматеното пюре и щипка захар , за да убие киселинността на доматите.
Слагат се спагетите да се варят в подсолена вода (италианците казват,че трябва да е толкова солена колкото морето ).
Като започнат да се варят се взема една чашка от нишестената вода на спагетите.
Като започнат да се варят се взема една чашка от нишестената вода на спагетите.
Разбърква се соса и се разрежда с водата от спагети. Оставя да поври още 10-15 мин.
Добавят се спагетите отцедени само без да се мият ,за да полепне от останалото по тях нишесте соса и се разбъркват много добре .
Сервират се горещи за да може настърганият кашкавал да се разтопи и да се слеят вкусовете и ароматите.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар