Домашни еклери
Необходими продукти за пареното тесто:
1.ч.ч. вода,
1/2 ч.ч. олио,
1 ч.ч. брашно,
3-4бр. яйца (зависи от големината им)
щипка сол
За крема :
1/2 л. прясно мляко,
7-8 с.л. захар,
5 с.л. брашно -равни
50 г. масло
3 бр. ванилийки
Начин на приготвяне :
Водата и олиото завират на котлона ,след това се добавя брашното като се бърка непрекъснато,докато сместа стане гъста . Оставя се за изстине след ,което при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата едно по едно. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
С помощта на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя с предварително намаслена тава или покрита с хартия за печене . Може да се използва и пош с подходящ накрайник, ако разполагате с такъв . Не е нужно да се цели идеална форма тъй като при печене си се оформят от само себе си .
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор около 30 минути. Получават се около 25-30 бр.
Кремът се приготвя като към заврялото мляко се прибавя размитото в малко вода брашно или натурално нишесте и се бърка няколко минути . Прибавя се маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките и се оставя да се охлади .
1.ч.ч. вода,
1/2 ч.ч. олио,
1 ч.ч. брашно,
3-4бр. яйца (зависи от големината им)
щипка сол
1/2 л. прясно мляко,
7-8 с.л. захар,
5 с.л. брашно -равни
50 г. масло
3 бр. ванилийки
Водата и олиото завират на котлона ,след това се добавя брашното като се бърка непрекъснато,докато сместа стане гъста . Оставя се за изстине след ,което при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата едно по едно. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
С помощта на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя с предварително намаслена тава или покрита с хартия за печене . Може да се използва и пош с подходящ накрайник, ако разполагате с такъв . Не е нужно да се цели идеална форма тъй като при печене си се оформят от само себе си .
С шоколадова заливка |
.... и без нищо :) |
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да се направи заливка от шоколад или карамел.
Лебедчета от еклери правя много лесно като вземам част от пареното тесто много малка част и с фунийка направена от хартия за печене рисувам двойки и така пека заедно с еклерите . Резултатът е повече от впечатляващ. :)
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, , а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, , а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Прекрасни са! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеКолко гъсто става тестото,аз се опитах да направя, но не станаха.
ОтговорИзтриванеС тази консистенция,която съм показала в купата. Освен това става и доста лепкаво и "тежко"
ОтговорИзтриванеС тази консистенция,която съм показала в купата. Освен това става и доста лепкаво и "тежко"
ОтговорИзтриване