четвъртък, 15 декември 2016 г.

Бисквити с печати


Бисквити с печати





Продукти:

300г. брашно
3 с.л. мед
1 яйце 
100г. масло
3 ч.л. какао 
100г. пудра захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. стрит карамфил
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. канела




Приготвяне:

Разтопете маслото с меда, но внимавайте да не заври сместа.
Охладете и добавете яйцето, разбийте добре и прибавете сухите съставки.
Замесете тесто , като имайте предвид ,че се получава ронливо подобно на това за джинджифиловите човечета.
Завийте в стреч фолио и оставете да стегне за 30 минути в хладилника.


Върху набрашнен плот разточете пласт с дебелина 1/2 см. и с чашка или някакво рингче разрежете тестото,но то трябва да е с 1 размер по-голям диаметър от печата,който използвате.


Поставете отгоре щампа с печат и изпечете в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или 180 градуса без вентилатор за 7-10 минути в зависимост от мощността на фурната Ви.
Охладете леко и приберете в кутия с капак.
Слепете с течен шоколад, мармалад или сладко по желание.



Бисквитките са най-хубави след втория ден,защото омекват, а току-що изпечени са по-твърди.
Излязоха ми 40 бр. , но ги слепих и станаха 20 бр , сепени бисквитки с течен шоколад.

адаптирано от тук: Ossigeno


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






















15 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте! Откъде купувате печатите?

Elena Dimitrova каза...

Здравейте,
Тези силиконовите,които съм показала на снимката си ги взех от джъмбо като вървят в комплект и бяха около 3 лв,а в момента в големите буркани нутела са пуснали пластмасови печати, от които имам един с човече.

Анонимен каза...

Благодаря за отговора! Весели празници!

Elena Dimitrova каза...

Весели и много вкусни празници и на Вас!

Гергана каза...

Здравейте! А на колко градуса печете бисквитките?

Elena Dimitrova каза...

160 + вентилатор и 180 градуса без вентилатор

Гергана каза...

Благодаря Ви! Весели празниц! :)

Unknown каза...

Току що приключих първата партида :) Много забавни и вкусни се получиха. Само малко ми се понадуха и печатите не ми се получиха толкова отчетливи, като на снимките, но не е беда щом съдържат шоколад :) Поздравления за блога и светли празници!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря Ви и на мен някои щампи ми се изгубиха, там където бях разточила по-тънко и като се надуха се загуби картинката,но и у дома не беше фатално :D
Весели празници!

Unknown каза...

Може ли да не слагаме карамфила, джинджифила и канелата, тъй като в къщи не ги харесваме. С какво би било добре да се заменят, за да са например като Орео. Благодаря Ви предварително!

Elena Dimitrova каза...

Това са си типично коледни аромати и понеже ги правих за Коледа сложих и тези подправки. Разбира се, че можете да ги пропуснете, добавете аромат по желание, а Орео са си с изкуствени аромати и смятам,че в домашни условия не можем да ги постигнем. Добавете примерно ванилия или есенция от ром,който смятам,че е много подходящ за такива бисквитки.

Анонимен каза...

Здравейте, направих бисквитките, станаха много вкусни, но щампата от печата изчезна след изпичането. Трябва ли да се прави нещо преди печенето, за да останат щампите?
Благодаря р

Elena Dimitrova каза...

Здравейте,
и аз имам опит с "изчезването" на щампите и това е , защото самият пласт тесто за бисквити е бил твърде дебел. Опитайте да разточите по-тънко и няма да имате никакъв проблем!
Поздрави

Unknown каза...

Вчера правих бисквитките. Беше ми трудно да преместя изрязаните бисквити от масата в тавата, но поне печатите се запазиха.
Сложих само ванилия и какао и синът ми ги определи като домашно Орео.
Благодаря за рецептата, пак ще се наложи да я използвам :-)

Elena Dimitrova каза...

Здравейте, да, точно като домашно Орео става, а за да нямате проблем с преместването , поръсвайте масата с брашно и много лесно ще се отлепят и няма да поемат излишното брашно.
Поздрави!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...