събота, 21 юни 2014 г.

Чеснови пресни картофки на фурна

Чеснови пресни картофки на фурна







Необходими продукти:
Около килограм дребни картофки,
1/2 връзка копър,
2-3 главички млечен чесън,
4-5 с.л. олио,
сол и черен пипер на вкус.



Начин на приготвяне:
Картофките се измиват и се разрязват на две ако е необходимо.
В чопър сложих копъра и обелените скилидки чесън заедно със щипка сол и накълцах на възможно най-дребно.
Картофките разположих в тава , голяма колкото да са на един ред ,а не един върху друг заедно с олиото и копъра и чесъна.
Подправих и разбърках много добре.
Затворих плътно с алуминиево фолио за да се задушат.
В предварително загрята на 200 градуса фурна задушавах около 50 мин. , след това махнах фолиото и намалих фурната на 170 градуса за още 50 мин. като разбърках веднъж да за се получи коричка отвсякъде.
!!! Да поясня само, че тези картофки бяха средни и бяха доста твърдички, затова толкова ги пекох, ако обаче вашите са наистина пресни и дребнички 35 мин. под фолио и още 30-тина да се запекат ще са достатъчни, но все пак преценете като пробвате с шишче или вилица за твърдостта им!
Бавничко се приготвят,но ще се уверите , че си заслужава чакането.
Стават с коричка отвън и пухкави отвътре.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...